Over Ons

In één van de mooiste Scheldebochten culinair genieten in een ongedwongen sfeer. Dat is brasserie restaurant Scheldelicht. Welkom in het land van Stille Waters.

Scheldelicht is de naam die de nieuwe uitbaters aan dit restaurant gaven. Gelegen aan de rechteroever van de Schelde in Sint-Amands, is deze plek één van de meest idyllische in België. Hier wordt u vriendelijk ontvangen en kan u heerlijk tafelen. Zakenlunch, om uit te rusten na een deugddoende wandeling of voor een familiefeest, Scheldelicht verwent zijn gasten. Bij het haardvuur of op het zomerterras.

Onze Kaart

Eten

Op onze menukaart vindt u een ruime keuze aan koude en warme voorgerechten, pasta’s, vis- en vleesgerechten, snacks, broodjes en desserten. Bekijk onze kaart.

Dranken

De drankenkaart biedt een ruime waaier aan aperitieven, cocktails, alcoholische dranken, bieren, softdrinks, warme dranken. Bekijk onze kaart.

Reserveren

Reserveren kan telefonisch op +32 489 31 59 66, per e-mail of via het reservatieformulier. Gelieve reservaties via mail twee dagen op voorhand te versturen.

Onze Zaal

Image 6

Feestzaal

In de zaal boven de brasserie is een receptie tot 150 genodigden mogelijk of een banket tot 50 personen. Het idyllische kader en het uitzicht vanop het terras is inbegrepen. Neem gerust contact op voor meer info.

Image 7

Vergaderzaal

Het prachtige uitzicht op de Schelde bevordert ongetwijfeld het resultaat van uw vergadering of teamactiviteit. Audiovisuele apparatuur is aanwezig. Neem gerust contact op voor meer info.

Image 8

Koffietafel

Scheldelicht is ideaal gelegen voor de koffietafel bij het overlijden van een dierbare. Er is ruime parkeergelegenheid en ligt vlak naast de Kerk van Sint-Amands. Neem gerust contact op voor meer info.

Emile Verhaeren by John Singer Sargent

O Schelde!
wilde en schone Schelde!
’t In mij verzonken
zacht smeulend vuur der jeugd, fel of geslonken
deedt gij ontvonken -
Geschonken
zij mij, breidt de Dood zijn poort,
dat in uw grond, dat aan uw boord
ik sluimren mag en zelfs gesmoord
mijn hart uw bonzend woord nog hoort.

- Emile Verhaeren